Locatie
Arnhem

Bij Guido Arnhem hebben we oog voor jou en voor elkaar.
Er is een fijne sfeer zodat iedereen goed kan leren en werken.
Jij, wij en je ouders; samen zijn wij school, samen zijn wij Guido. Een kleinschalige, christelijke school die jou een plek laat en leert innemen in de maatschappij!

Identiteit Guido Arnhem

Geloof, relatie en verantwoordelijkheid

Guido is een christelijke school in Arnhem. Dit zie je terug in onze normen en waarden en in hoe we met elkaar omgaan, dat noemen we identiteit. Niet alleen christelijke, maar ook niet- en andersgelovigen zijn van harte welkom. We gaan niet voor wat je bent, maar voor wie je bent. We gaan respectvol en positief met jou om.

Aangenaam, Guido Arnhem!

Leuk dat je de pagina van Guido Arnhem bezoekt. Bekijk hieronder de drie thema’s die Guido Arnhem uniek maakt. Hopelijk tot snel!

Geloof

Iedereen die bij Guido Arnhem werkt is christelijk, want het leren op school loopt nauw samen met onze identiteit. We schenken aandacht aan onderwerpen die in de maatschappij spelen of belangrijk zijn. Over lastige dingen proberen we te praten of elkaar te helpen. Zo wordt er bij godsdienst aandacht geschonken aan de thema’s gender- en seksuele diversiteit of bv. euthanasie. Maar ook andere godsdiensten komen ruimschoots aan de orde.

leerlingen lopen van de trap af in schoolgebouw

Relatie

We zijn een kleine school en dat maakt dat er meer ruimte is voor persoonlijke aandacht en goede ondersteuning voor iedereen. Je brengt veel tijd door op school. We willen daarom een veilige plek voor leerlingen zijn. Naast goed contact met jou, vinden we het ook fijn een band op te bouwen met je ouders.

Verantwoordelijkheid

Om te weten waar jij goed in bent gaan we samen ontdekken wie jij bent, waar jij warm voor loopt, waar je talent ligt en waar je kunt ontwikkelen. Dat doen we op verschillende manieren. We vinden het belangrijk een bijdrage te leveren aan de (lokale) maatschappij. We gaan buiten school aan de slag en je ervaart zelf in de praktijk hoe het is om bijvoorbeeld te werken met kinderen, ouderen of dieren.

Ondersteuning

Een fijn leerklimaat op Guido Arnhem.
Op Guido Arnhem gaan leerlingen en personeel respectvol met elkaar om. Dat is een basis om goed te kunnen werken. Daarnaast zijn wij trots op onze ondersteuning binnen de school. Wij proberen iedere leerling te zien en maatwerk te bieden waar nodig. Naast onze docenten en mentoren die je goed kunnen begeleiden, kun je ook ondersteuning krijgen van het ondersteuningsteam.

Niveaus locatie Arnhem

Klaar voor de middelbare school? 

Als je naar de middelbare school gaat, word je aangemeld voor een niveau waarvan je ouders, je meester of juf en Guido Arnhem denken dat jij het beste op je plek zit.

Guido Arnhem Bouwt

Lees mee met de laatste blogs en nieuwsberichten over de nieuwbouw van Guido Arnhem.

Zien we jou op één van onze evenementen?

Hieronder zie je evenementen die er binnenkort zijn. Maar er staat nog veel meer gepland om kennis te maken. Druk op de onderstaande knop om ook de andere evenementen te bekijken van Guido Arnhem.

Op dit moment zijn er nog geen evenementen bekend voor het schooljaar 2024/2025.

Volg Guido Arnhem

Volg ons op social media en blijf op de hoogte!
Vrijdag droegen Iris en Tygo uit 3c bij aan de Geitenkamp-herdenking door een mooi gedicht.

Op 13 april 1945 werd de wijk Geitenkamp gebombardeerd door de Canadezen. 19 mensen vonden daarbij de dood en dat herdenken we nog ieder jaar. 
Er is de afgelopen weken hard gewerkt aan een gedicht dat vandaag werd voorgedragen bij de herdenking.

Een fragment uit het gedicht: 
Maar daarna, daarna, in die tijd, lang geleden, daarna wisten ze het
Ze wisten dat zij nog leefden
Ze wisten ook, dat de gevoelens en tranen bleven
Konden ze die uiten?
Konden ze vertellen, wat ze hadden gezien en gehoord?
Konden ze beschrijven, hoe ze het bloed van die ene familie door de straten hadden zien lopen?
Of bleven de woorden steken in hun keel?
In die tijd lang geleden

Meer weten?

Wil je graag naar Guido? Laat het ons weten via onze website. Vragen kun je altijd mailen, bellen kan natuurlijk ook. We helpen je graag verder!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan