Terug Home Nieuws Arnhem Geen smartphones in de klas

Geen smartphones in de klas

14 feb 2023 Arnhem In de media

Zolang ze bestaan, wordt er al gepraat over een verbod op telefoons in scholen. En het CDA heeft gepleit voor een landelijk verbod op mobiele telefoons in de klas. Maar hoe voer je zo’n verbod in? Bij GSG Guido in Arnhem hebben ze er inmiddels ervaring mee.

Waarom geen telefoons meer in klas 1 en 2? Wij hebben gemerkt dat smartphones vaak een negatieve invloed hebben op het klimaat in de klas en dat leerprestaties hierdoor achteruit gaan. Wij willen graag een positieve en veilige sfeer in de klas waarin onze leerlingen actief en in rust kunt leren. Sinds 1 februari moeten de telefoons daarom aan het begin van de dag ingeleverd worden. Aan het einde van de dag krijgen de leerlingen deze uiteraard weer terug.

In het buitenland en op andere scholen met een telefoonverbod is al gebleken dat het de sfeer en de leerprestaties verbetert. Dat gunnen wij onze leerlingen natuurlijk ook! De leerlingen kunnen spelletjes halen om tijdens de pauze te spelen.

Omroep Gelderland kwam opnames maken in school om te kijken hoe het eruit ziet als leerlingen hun smartphone aan het begin van de dag moeten inleveren:

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan