Terug Home Nieuws Nieuwbouw VMBO Met bouwhelm je nieuwe school bezoeken 

Met bouwhelm je nieuwe school bezoeken 

16 feb 2024 Nieuwbouw VMBO
Sneakpeek vmbo

In de eerste maanden van het jaar oriënteren veel achtstegroepers zich op een middelbare school. Zij wonen een lesmiddag bij of bezoeken een open dag. Kinderen en ouders die GSG Guido Locatie VMBO willen bezoeken, doen dat met een bouwhelm op.  

,,Niet de dagelijkse gang van zaken, maar we laten de toekomstige leerlingen heel graag het nieuwe schoolgebouw zien, zij kunnen zich daarvoor aanmelden. De contouren zijn duidelijk zichtbaar en het gebouw is wind- en waterdicht. Heel mooi dat we op schema liggen, komend cursusjaar starten we zoals gepland in het nieuwe gebouw.” zegt directeur Marc-Jan Trouwborst.  

In mei 2023 werd de eerste steen gelegd aan de Arnhemseweg in Amersfoort. Nu acht maanden later staat er een heel schoolgebouw. De nieuwbouw, goed voor ruim 500 leerlingen, telt twee verdiepingen, met beneden de praktijkruimten en boven de theorielokalen. ,,We willen het leesonderwijs bevorderen, we krijgen een leesplein en bibliotheek. Ook zijn er veel mogelijkheden voor leren in de praktijk: met onder andere een moderne keuken, een techlab en een multimediaruimte met de nieuwste snufjes.”  

Het gebouw is compact ingedeeld, alle ruimtes zijn dicht bij elkaar, met in het hart de aula en de gymzaal. Trouwborst: ,,De oude school was nogal langgerekt. Het nieuwe gebouw krijgt één centrale entree. We hebben veel geïnvesteerd om ook bewegen buiten de les laagdrempelig te maken. Zo komen er veel sportvoorzieningen, zoals een interactief sportveld, een klimwand en diverse freerun-toestellen.”  

Het gebouw is gasloos en wordt zo goed als helemaal energie-neutraal, onder andere door zonnepannelen en een sedumdak. Een met sensoren uitgerust ventilatie- en klimaatsysteem zorgt voor verversing van de lucht in elk lokaal afzonderlijk.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan