HAVO VWO

Welkom op Guido HAVO VWO

De locatie HAVO VWO is gevestigd in de gebouwen aan de Paladijnenweg in Amersfoort. In deze gebouwen hebben leerlingen uit alle leerjaren van de leerrichtingen de havo, het vwo en het gymnasium les. In de fotogalerij kun je kijken hoe de gebouwen er uit ziet.

Sport+ voor jou?!

Op de locatie HAVO VWO is er de richting Sport+. Vind jij het heerlijk om vaak te sporten? Wil jij je op sportief vlak verder ontwikkelen? Dan is Sport+ echt iets voor jou! We starten het komende schooljaar met een pilot Sport+ voor leerlingen in klas 1. Lees er meer over op de pagina Sport+.

Junior Masterclass voor groep 8

Als je goed kunt leren en uitdaging nodigt hebt en je zit in groep 8 dan is de Junior Masterclass misschien wat voor jou. Als je de Junior Masterclass gaat volgen kom je na de kerstvakantie tot juni één morgen per week naar Guido. Het programma is gevarieerd en uitdagend. Er staat bijvoorbeeld sterrenkunde, humor en filosofie op het programma. We vragen een kleine bijdrage per morgen.
Wil je hier meer over weten, stuur dan een e-mail naar havovwo@guido.nl.

Naar de middelbare school

Als je naar de middelbare school gaat, word je aangemeld voor een niveau waarvan je ouders, je meester of juf en Guido denken dat jij het meeste op je plek zit. Op de locatie HAVO VWO wordt er onderwijs gegeven op de volgende niveaus: i-AVO| vmbo tl | tl/havo | havo | havo/vwo | vwo | gymnasium | plus-stroom. In het moeilijke woorden register kun je lezen wat dit precies inhoudt.

Lestijden

We zijn een streekschool. Sommige leerlingen komen van ver en daarom beginnen we om 9:00 uur.
1e uur   09.00 – 09.45 uur
2e uur   09.45 – 10.30 uur
3e uur   10.30 – 11.15 uur
Pauze   11.15 – 11.45 uur
4e uur   11.45 – 12.30 uur
5e uur   12.30 – 13.15 uur
6e uur   13.15 – 14.00 uur
Pauze   14.00 – 14.15 uur
7e uur   14.15 – 15.00 uur
8e uur   15.00 – 15.45 uur
9e uur   15.45 – 16.30 uur

Examen doen

Het eindexamen is het afsluitende examen van je opleiding. Het examen begint al met je schoolexamen. De laatste twee jaar van de havo of het vwo worden er al allerlei zaken getoetst die meetellen voor je examencijfer: het schoolexamen. Rondom de maanden mei en juni worden er gedurende twee weken de schriftelijke examens afgenomen. Die examens worden door het CITO gemaakt en is in heel Nederland hetzelfde. Als je je examen haalt, behaal je je diploma.
We hebben een examenreglement opgesteld voor zowel HAVO als VWO.
De overgangsnormen van naar klas 2, klas 3 en klas 4 hebben we ook vastgelegd in een document.
Voor meer informatie over examens verwijzen we je naar de website van CITO.

Het Leeratelier

Het Leeratelier is onze nieuwe leeromgeving voor jou. Het is een uitdagende en kleurrijke omgeving met verschillende zones, waarin de mediatheek ook een plek heeft gekregen. Een ruimte waarin jij bepaalt hoe je wilt werken. Je kiest zelf welke werkplek het beste bij je past om een opdracht te maken, samen of alleen. Het Leeratelier is een leeromgeving die je inspireert en motiveert om met je opdrachten aan de slag te gaan!

LAT-uren

We bieden ook LAT-uren aan, dat zijn Leeratelier-uren. Misschien heb je meer tijd nodig voor wiskunde en moet je klasgenoot meer aandacht aan Engels besteden. In de LAT-uren kies je met welk vak je aan de slag wilt en op welke manier, in het Leeratelier. Docenten helpen je hierbij. Bekijk onderstaande film om een impressie te krijgen van hoe dat er aan toe gaat:

Talentmodules

Op Guido willen we graag ontdekken waar jij goed in bent. Wij helpen je graag ontdekken wat jouw leerstijl en leerbehoefte is. Naast de vaklessen worden er veel interessante talentmodules gegeven: wat dacht je van fotografie, een vlieger maken, leren illustreren, Russisch, filosofie of maak jij je eigen app? Bij ons krijg je de kans ergens écht goed in te worden. Zo kun je een volgende stap maken en je talent laten schitteren tot eer van God.

Het leerlingloket

In school vind je ook het leerlingloket. Het leerlingloket is een plek in school waar je vaak naar toe zult gaan. Je kunt daar terecht met vragen over je laptop, kluisjes, verlof aanvragen, absentiezaken, het inleveren van je werkstuk, zaken met betrekking tot je leerlingpas, of wanneer het even niet zo goed met je gaat.

 

Mediatheek

De mediatheek lijkt wel op een bibliotheek in school. In de mediatheek vind je leesboeken, stripboeken, spelletjes en tijdschriften. Steeds proberen we voor jou de leukste en/of nieuwste boeken aan te schaffen. Je kunt er ook digitale foto- en videocamera’s lenen, maar ook printen en kopieën maken. Bij het maken van werkstukken of boekverslagen kan de mediatheek een uitkomst zijn. Je kunt er rustig werken of informatie zoeken via internet of andere media voor bijvoorbeeld je werkstuk. De medewerkers van de mediatheek helpen je graag met al je vragen.

MOTOR en schoolkrant

MOTOR is de leerlingenvereniging van de locaties Onderbouw en Tweede Fase van Guido. MOTOR organiseert activiteiten voor en mét de leerlingen. Bijvoorbeeld schaatsen in klas 1 of het galafeest voor de tweede klassen, hét moment van het jaar waarin je je leraar eindelijk eens in een pak ziet lopen. Of wat dacht je van Sinterklaas die een bezoekje brengt aan onze school op 5 december. En daarnaast wordt er elk jaar de ‘Grote Avond’ georganiseerd. Op die avonden schittert Guido talent voor een zaal vol leerlingen, leraren, ouders, kennissen en andere familieleden. Zo is er voor ieder wel iets wat hem of haar aanspreekt! Leerlingen uit de bovenbouw maken een paar keer per jaar schoolkrant Kees (vernoemd naar de bestuurder van Guido). Op de Facebookpagina van de schoolkrant staan toffe filmpjes, leuke interviews en foto’s!

Wil je een keer komen kijken?

Gedurende het jaar zijn er diverse momenten dat je kennis kunt maken met onze school. Je bent van harte welkom! Kijk op onze kennismakingspagina op welke data dat zijn. Uiteraard staat de deur altijd voor jou en je ouders open.