HAVO VWO

Welkom op Guido HAVO VWO

De locatie HAVO VWO is gevestigd in de gebouwen aan de Paladijnenweg in Amersfoort. In deze gebouwen hebben leerlingen uit alle leerjaren van de leerrichtingen de havo, het vwo en het gymnasium les. In de fotogalerij kun je kijken hoe de gebouwen er uit ziet.

Junior Masterclass voor groep 8

Als je goed kunt leren en uitdaging nodigt hebt en je zit in groep 8 dan is de Junior Masterclass misschien wat voor jou. Als je de Junior Masterclass gaat volgen kom je na de kerstvakantie tot juni één morgen per week naar Guido. Het programma is gevarieerd en uitdagend. Je kunt daarbij denken aan informatica, filosofie, Chinees, Latijn, leerstrategieën en wetenschappelijk onderzoek doen.
Wil je hier meer over weten, stuur dan een e-mail naar havovwo@guido.nl. Lijkt jou dit leuk voor volgend jaar? Maak je interesse dit najaar kenbaar bij je meester of juf, hij of zij kan je aanmelden voor de Junior Masterclass.

Naar de middelbare school

Als je naar de middelbare school gaat, word je aangemeld voor een niveau waarvan je ouders, je meester of juf en Guido denken dat jij het meeste op je plek zit. Op de locatie HAVO VWO wordt er onderwijs gegeven op de volgende niveaus: i-AVO| | tl/havo | havo | havo/vwo | vwo | gymnasium | plusstroom. In het moeilijke woorden register kun je lezen wat dit precies inhoudt.

Lestijden

We zijn een streekschool. Sommige leerlingen komen van ver en daarom beginnen we om 9:00 uur.
1e uur   09.00 – 09.45 uur
2e uur   09.45 – 10.30 uur
3e uur   10.30 – 11.15 uur
Pauze   11.15 – 11.45 uur
4e uur   11.45 – 12.30 uur
5e uur   12.30 – 13.15 uur
6e uur   13.15 – 14.00 uur
Pauze   14.00 – 14.15 uur
7e uur   14.15 – 15.00 uur
8e uur   15.00 – 15.45 uur
9e uur   15.45 – 16.30 uur

Examen doen

Het eindexamen is het afsluitende examen van je opleiding. Het examen begint al met je schoolexamen. De laatste twee jaar van de havo of het vwo worden er al allerlei zaken getoetst die meetellen voor je examencijfer: het schoolexamen. Rondom de maanden mei en juni worden er gedurende twee weken de schriftelijke examens afgenomen. Die examens worden door het CITO gemaakt en is in heel Nederland hetzelfde. Als je je examen haalt, behaal je je diploma.
We hebben een examenreglement opgesteld voor zowel HAVO als VWO.
De overgangsnormen naar klas 2 en naar klas 3 en naar klas 4 hebben we ook vastgelegd in een document.
Voor meer informatie over examens verwijzen we je naar de website van CITO.

Onderwijs op maat

Een van de docenten die je krijgt is extra belangrijk voor jou: je mentor. Met al je vragen kunnen jij en je ouders bij hem terecht. Hij heeft extra aandacht voor je. Wanneer jij, je ouders, of je mentor denkt dat je extra begeleiding nodig hebt, dan schakelt de mentor hulp in van het ondersteuningsteam. Dit is een team die erin gespecialiseerd is om jou zo goed mogelijk te helpen. Samen met jou en je ouders zorgen zij dan voor de beste oplossing.

Talentvol Onderwijs

Het onderwijsconcept op de locatie HAVO VWO noemen we Talentvol Onderwijs, dit bestaat uit drie pijlers: Vaklessen, Leeraterlier en LAT, en Talenttijd.
Bekijk hier onze folder over Talentvol Onderwijs.

Het Leeratelier

Het Leeratelier is onze nieuwe leeromgeving voor jou. Het is een uitdagende en kleurrijke omgeving met verschillende zones, waarin de mediatheek ook een plek heeft gekregen. Een ruimte waarin jij bepaalt hoe je wilt werken. Je kiest zelf welke werkplek het beste bij je past om een opdracht te maken, samen of alleen. Het Leeratelier is een leeromgeving die je inspireert en motiveert om met je opdrachten aan de slag te gaan!

In het leeratelier bieden we LAT-uren (Leeratelier-uren) aan. Misschien heb je meer tijd nodig voor wiskunde en moet je klasgenoot meer aandacht aan Engels besteden. In de LAT-uren kies je met welk vak je aan de slag wilt en op welke manier, in het Leeratelier. Docenten helpen je hierbij. Bekijk onderstaande film om een impressie te krijgen van hoe dat er aan toe gaat:

Talenttijd

Op Guido willen we graag ontdekken waar jij goed in bent. Wij helpen je graag ontdekken wat jouw leerstijl en leerbehoefte is. Naast de vaklessen worden er veel interessante talentmodules gegeven: wat dacht je van fotografie, een vlieger maken, leren illustreren, Russisch, filosofie of maak jij je eigen app? Bij ons krijg je de kans ergens écht goed in te worden. Zo kun je een volgende stap maken en je talent laten schitteren tot eer van God. Lees hier meer.

Sport+, Muziek+, Theater+

De programma’s Sport+, Theater+ en Muziek+ zijn talentmodules die het hele jaar duren. Het zijn speciale programma’s waarin jij je verder gaat ontwikkelen in jouw passie. Zo werk je bij Theater+ toe naar een echte eindvoorstelling, sluiten we het jaar van Muziek+ af met een concert en leer je bij Sport+ veel nieuwe sporten door middel van speciale clinics en modules.

Cambridge Engels

Op Guido kun je in de bovenbouw van het vwo naast het reguliere Engels kiezen voor het vak Cambridge Engels. Je krijgt Engels op een uitdagend niveau met als doel het behalen van het internationaal hoog aangeschreven Cambridge Advanced Examen. Lees hier meer.

 

Het leerlingloket

In school vind je ook het leerlingloket. Het leerlingloket is een plek in school waar je vaak naar toe zult gaan. Je kunt daar terecht met vragen over je laptop, kluisjes, verlof aanvragen, absentiezaken, het inleveren van je werkstuk, zaken met betrekking tot je leerlingpas, of wanneer het even niet zo goed met je gaat.

 

Guido Businessclass

Ontdek en leer wat ondernemerschap inhoudt. In de businessclass ga je met ondernemers in gesprek, bezoek je bedrijven en ga je aan de slag met onderwerpen als boekhouden, het ondernemingsplan en Excell. Al je opdrachten samen vormen een dossier wat je profielwerkstuk vormt in de examenklas. Door het volgen van de Businessclass versterk je je profiel Economie en Maatschappij en ben je beter voorbereid op studies als Finance & Control en Bedrijfseconomie.  Lees hier meer.

Laptop

Om in ons onderwijsconcept goed te kunnen functioneren vinden we het belangrijk dat leerlingen over een eigen device kunnen beschikken. Via The Rent Company bieden we de mogelijkheid om tegen een aantrekkelijke prijs een device aan te schaffen. Lees hier meer.

Mediatheek

De mediatheek lijkt wel op een bibliotheek in school. In de mediatheek vind je leesboeken, stripboeken, spelletjes en tijdschriften. Steeds proberen we voor jou de leukste en/of nieuwste boeken aan te schaffen. Je kunt er ook digitale foto- en videocamera’s lenen, maar ook printen en kopieën maken. Bij het maken van werkstukken of boekverslagen kan de mediatheek een uitkomst zijn. Je kunt er rustig werken of informatie zoeken via internet of andere media voor bijvoorbeeld je werkstuk. De medewerkers van de mediatheek helpen je graag met al je vragen.

MOTOR en schoolkrant

MOTOR is de leerlingenvereniging van de locatie Havo Vwo. MOTOR organiseert activiteiten voor en mét de leerlingen. Bijvoorbeeld schaatsen in klas 1 of het galafeest voor de tweede klassen, hét moment van het jaar waarin je je leraar eindelijk eens in een pak ziet lopen. Of wat dacht je van Sinterklaas die een bezoekje brengt aan onze school op 5 december. En daarnaast wordt er elk jaar de ‘Grote Avond’ georganiseerd. Op die avonden schittert Guido talent voor een zaal vol leerlingen, leraren, ouders, kennissen en andere familieleden. Zo is er voor ieder wel iets wat hem of haar aanspreekt! Leerlingen uit de bovenbouw maken een paar keer per jaar schoolkrant Kees (vernoemd naar de bestuurder van Guido). Op de Facebookpagina  en Instagram van de schoolkrant staan toffe filmpjes, leuke interviews en foto’s!

Wil je een keer komen kijken?

Gedurende het jaar zijn er diverse momenten dat je kennis kunt maken met onze school. Je bent van harte welkom! Kijk op onze kennismakingspagina op welke data dat zijn. Uiteraard staat de deur altijd voor jou en je ouders open.