MDT

LOGO Guido MDT_def-09

 

 

 

Maatschappelijke Diensttijd

Onder schooltijd naar een werkplek naar keuze, jezelf daar inzetten voor anderen én jezelf ontwikkelen? Na een succesvolle proeftuin bij Guido Arnhem is het vanaf dit schooljaar voor alle leerlingen van Guido mogelijk om Maatschappelijke Diensttijd (MDT) te doen. De drie locaties van Guido zijn onderdeel van de acht scholen in Nederland waar dit mogelijk is. Bekijk het filmpje om een goed beeld te krijgen van MDT!

Wat maakt MDT onder schooltijd zo waardevol?

Benieuwd naar de verhalen van deelnemers? Bekijk de verhalen van Sira, Leander en Renate of volg ons op Instagram via @mdtguido.

Meld je aan!

Hoe werkt het?

Stap 1: Geïnteresseerd? Meld je aan via het aanmeldformulier
(Aanmelden Arnhem / Aanmelden Amersfoort Locatie VMBO en Havo Vwo).
– Let op! In het aanmeldformulier wordt gevraagd om toestemming van je ouders/verzorgers. Bespreek je wens om mee te doen dus eerst met hen.
– Leerlingen kunnen zich zowel alleen als in tweetallen aanmelden.
– Een MDT-traject duurt 20 weken, dat is ongeveer drie uur per week met uitzondering van de schoolvakanties en wisselweken.

Stap 2: In gesprek

Samen met de MDT-pionier op school bespreek je wat je leuk zou vinden om te gaan doen en in welke MDT-periode je dat zou willen.

Stap 3: Op zoek naar een werkplek
Zodra de MDT-pionier een mogelijke werkplek voor je gevonden heeft, hoor je dit.

Stap 4: Kennismakingsgesprek
Samen met de MDT-pionier ga je kennismaken op de mogelijke werkplek. Dit gesprek heeft als doel te kijken of de werkplek je leuk lijkt en of het klikt met de begeleider daar.

Stap 5: Aan de slag!
Aan de slag! Als het een match is, ga je op de afgesproken dag naar de werkplek. De eerste drie middagen vallen onder de proeftijd. Dat wil zeggen dat je samen met de begeleider bekijkt hoe het gaat. Als beide partijen enthousiast zijn, maak je de afgesproken periode af.

Lees meer over MDT op jouw school op de pagina’s van MDT Amersfoort VMBO , MDT Amersfoort havo en MDT Arnhem.

 

Maatschappelijke Diensttijd wordt mede mogelijk gemaakt door:

Logo vws