MDT

LOGO Guido MDT_def-09

Maatschappelijke diensttijd Arnhem

Onder schooltijd vrijwillig aan de slag op een werkplek naar keuze met als doel anderen te helpen en jezelf te ontwikkelen. Dat is wat je gaat doen als je dit schooljaar meedoet aan Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Leerlingen van Guido Arnhem krijgen de unieke kans om deel te nemen aan dit project.

De enige school in Nederland

Guido Arnhem is één van de 38 proeftuinen en de enige school in Nederland die de komende anderhalf jaar geld heeft gekregen van de Rijksoverheid (Ministerie van VWS) om uit te gaan testen wat een goede manier is om Maatschappelijke Diensttijd vorm te geven.

Informatie en aanmelden

Leerlingen die mee willen doen met Maatschappelijke Diensttijd, kunnen zich aanmelden via het aanmeldingsformulier [link]. Nadat je het aanmeldingsformulier ingevuld hebt ontvang je een e-mail van de MDT-pionier, Loes Hakvoort, voor het plannen van een gesprek. Deze gesprekken zullen plaatsvinden vanaf 1 oktober. Het kan zijn dat je al weet wat voor werkplek je zou willen. Het kan ook zijn dat je dat nog helemaal niet weet. Samen met de MDT-pionier ga je kijken wat mogelijk is en wat je leuk zou vinden om te doen. Je kunt je alleen aanmelden, maar ook in tweetallen! Kies daarna of je het hele schooljaar één project wilt doen of dat je meerdere projecten wilt doen. Er zijn drie periodes van ongeveer drie maanden. Je kunt (in eerste instantie) maximaal drie projecten doen.
Maatschappelijke Diensttijd is elke week op dinsdagmiddag. Als je meedoet kun je hier in overleg met je vakdocenten en mentor @2-uren voor inzetten. Als je drie periodes van drie maanden Maatschappelijke Diensttijd erop hebt zitten, gaan we dat uiteraard vieren én ontvang je een Europass certificaat voor vrijwilligers. Met het Europass certificaat voor vrijwilligers kun je concreet laten vastleggen wat je hebt geleerd in deze periode, in dit geval tijdens Maatschappelijke Diensttijd. Klik hier voor meer informatie over het Europass certificaat voor vrijwilligers.

Organisatieteam

Heb je vragen en/of opmerkingen? Je kunt altijd terecht bij het team van organiserende docenten. Dat zijn vanuit Guido Arnhem: Noémi Erkelens, Erik-Jan Hakvoort en Bert Mollema. Zij worden ondersteund door de MDT-pionier vanuit Inspiratienetwerk TijdVoorActie in de persoon van Loes Hakvoort.
Volg ons ook op instagram: @MDTguido

Wat maakt Maatschappelijke Diensttijd onder schooltijd zo waardevol?

 

Maatschappelijke Diensttijd wordt mede mogelijk gemaakt door:

Logo vws

Logo zonmw