Arnhem

Welkom bij Guido Arnhem

De locatie Arnhem vind je aan Grensweg 2 in Arnhem. In dit gebouw wordt lesgegeven aan klas 1 en 2 van het LWOO en aan de leerjaren 1 tot en met 3 van vwo, klas 3 en 4 van de theoretische leerweg (tl) en alle leerjaren van het vmbo en havo. Om een goed beeld te krijgen van onze school bekijk je foto’s in de fotogalerij of bekijk ons 360° filmpje!

Adaptief onderwijs

Iedere lesdag heb je naast de gewone, een aantal adaptieve lesuren. Jij bepaalt in welke leerruimte je leert. Dat kan stil voor jezelf zijn, of in groepen met, als je wilt, hulp van een docent. Je werkt aan weektaken die je in de les hebt ingepland. Je krijgt ondersteuning of extra uitdaging aangeboden zonder dat het je meer tijd kost. Je neemt zo min mogelijk schoolwerk mee naar huis. Want als jij je thuis kunt ontspannen, haal je overdag het beste uit jezelf.

Ondersteuning op maat

Wij willen graag dat al onze leerlingen onze school verlaten met een diploma dat past bij wat hij of zij kan en soms is daar ondersteuning bij nodig. Hoe dat op onze school werkt lees je in het schoolondersteuningsprofiel van onze locatie. Die kun je vinden bij downloads.

Opleidingen

In Arnhem kun je de volgende opleidingen volgen: Vmbo kl (leerjaar 1 en 2) | Vmbo gl/tl en tl-plus tot 8 examenvakken (leerjaar 1 t/m 4) | Lwoo in alle leerjaren en niveaus | alle leerjaren havo | vwo, atheneum en gymnasium  (leerjaar 1 t/m 3) | Plus-pakket vwo (in ontwikkeling).
In het moeilijke woorden register kun je lezen wat dit precies inhoudt.

Daarnaast bieden we in Arnhem loopbaanbegeleiding aan in alle leerjaren en niveaus. Zodat je bij verschillende vakken diverse beroepen tegenkomt. Dat helpt jou om betere keuzes te maken voor later.

Lestijden

Sommige leerlingen komen van ver, daarom beginnen de lessen in Arnhem om 8.40 uur en is in de onderbouw het laatste lesuur om 15.02 uur afgelopen. Je hebt bij ons nauwelijks tussenuren. Zodat je je tijd optimaal kunt benutten.

1e uur   08.40 – 9.32 uur
2e uur   09.35 – 10.22 uur
3e uur   10.25 – 11.12 uur
pauze    11.12 – 11.33 uur
4e uur   11.33 – 12.20 uur
5e uur   12.23 – 13.10 uur
pauze    13.10 – 13.27 uur
6e uur   13.27 – 14.14 uur
7e uur   14.15 – 15.02 uur
8e uur 15.02 – 15.50 uur

Maatschappelijke diensttijd

Onder schooltijd naar een werkplek naar keuze, jezelf daar inzetten voor anderen én jezelf ontwikkelen? Na een succesvolle proeftuin bij Guido Arnhem is het vanaf dit schooljaar voor alle leerlingen van Guido mogelijk om Maatschappelijke Diensttijd (MDT) te doen. Leuk en leerzaam! Meer weten over MDT? Kijk hier.

Examen doen

Het eindexamen is het afsluitende examen van je opleiding. Het examen begint al met je schoolexamen. Rondom de maanden mei en juni worden er gedurende twee weken de schriftelijke examens afgenomen. Die examens worden door het CITO gemaakt en is in heel Nederland hetzelfde. Als je je examen haalt, behaal je je diploma.
We hebben een examenreglement opgesteld voor zowel VMBO als HAVO.
Voor meer informatie over examens verwijzen we je naar de website van CITO.

Kies zelf (een deel van) je vakantie.

Bij Guido staan niet alle vakanties vooraf vast. Jij bepaalt mee wanneer je vakantie opneemt. Zodat je bij ons topfit blijft en je je kunt blijven ontwikkelen!
In de periode waarin jij je voorjaarsvakantie en herfstvakantie kiest, plannen wij bovendien veel prachtige projecten, waarin leerlingen uit alle studierichtingen en jaarlagen nauw met elkaar samenwerken aan vakoverstijgende projecten die gericht zijn op persoonsvorming, burgerschap, mediawijsheid, techniek en nog veel meer mooie onderwerpen.
Juist deze weken bieden ons de gelegenheid om ons adaptief onderwijs, waarbij we recht proberen te doen aan de leervoorkeuren, leerroute en het leertempo van iedere leerling vorm te geven en verder te ontwikkelen.

Kennismakingsmomenten

Gedurende het jaar zijn er diverse momenten dat je kennis kunt maken met onze school. Je bent van harte welkom! Kijk op onze kennismakingspagina op welke data dat zijn. Uiteraard staat de deur altijd voor jou en je ouders open. Meer informatie staat ook in de schoolkeuzegids regio Arnhem, bekijk hier de pagina van onze school.

Bekijk ook onze folder! Je vindt ze bij downloads.