Aanbod en begeleiding

Vmbo

In Amersfoort kun je VMBO basis, VMBO kader en VMBO TL kiezen.
De klassen die we hebben zijn:

  • Basis/Kader (16 leerlingen)
  • Kader/TL (20 leerlingen)
  • TL (26 leerlingen)

Je krijgt naast de theorievakken (wiskunde, Nederlands, mens en maatschappij, Engels, godsdienst, natuur en zorg, economie en rekenen) ook nog les in praktijkvakken (beeldende vorming, natuur en techniek, sport, muziek en pijlers). In klas drie en vier kun ook je kiezen voor het profiel Dienstverlening en Producten. In dit brede profiel maak je kennis met: techniek, koken, multimedia en veel meer. Over al deze thema’s kom je wel wat te weten!

In Arnhem kun je Vmbo kl (leerjaar 1 en 2) en  Vmbo gl/tl en tl-plus tot 8 examenvakken (leerjaar 1 t/m 4) volgen.

Dit onderwijs wordt aangeboden op Locatie Amersfoort Vmbo en Locatie Arnhem.

Havo

Met een Havo diploma kun je naar het hoger beroeps onderwijs, met een vwo diploma naar het wetenschappelijk onderwijs. Soms weet je nog niet welk niveau het beste bij je past. Daarom is er ook een havo/vwo klas. Gedurende de eerste twee jaar kijken we samen hoe jij je ontwikkelt en kijken we dan wat het beste bij je past.

Havo wordt aangeboden op Locatie Amersfoort Havo Vwo en Locatie Arnhem.

Gymnasium

Het gymnasium lijkt veel op het vwo, alleen krijg je er een extra vak bij, namelijk Latijn. Maar waarom gebruiken we die oude taal nog? Deze taal heeft zo’n grote invloed gehad, we gebruiken nog veel woorden in onze taal die men lang geleden óók al gebruikte.

Gymnasium wordt aangeboden op Locatie Amersfoort Havo Vwo.

Vwo

Kun jij goed leren? Ben je nieuwsgierig en leergierig? Dan is het vwo iets voor jou. Het vwo staat voor voortgezet wetenschappelijk onderwijs. Als je slaagt voor het vwo, kun je een opleiding gaan doen op de universiteit.

Vwo wordt aangeboden op Locatie Amersfoort Havo Vwo (volledige route) en klas 1-3 op onze Locatie Arnhem.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan