Inschrijfprocedure

Landelijke procedure

Vanaf 2024 gaat het aanmeldproces anders. Nieuw is de centrale aanmeldweek. Achtstegroepers in heel Nederland melden zich gelijktijdig aan. Deze aanmeldweek is van 25-31 maart 2024. In die week kan je inschrijven via het digitale inschrijfformulier.

Wil je graag naar Guido? En heb je vragen over identiteit of ondersteuning? Laat het ons alvast weten via www.guido.nl/contact.

Regionale procedure

In de regio Arnhem maken jaarlijks veel leerlingen de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Alle scholen voor voortgezet onderwijs in deze regio werken samen om te zorgen dat iedere leerling een goede plek in de brugklas vindt. Daarom hanteren zij dezelfde aanmeldprocedure. Zo is het voor iedereen duidelijk hoe de overgang van de basisschool naar de brugklas is geregeld. Meer informatie over die afspraken en procedure lees je op www.kiesjenieuweschool.nl.

Procedure Guido

Stap 1. Guido voor jou?!
Bezoek onze open dag en andere evenementen en ontdek of Guido de school is waar jij op je plek bent en waar jij nieuwe kennis en ervaring opdoet en nieuwe vrienden maakt!

Stap 2. Aanmelden
Wil je graag naar Guido? En heb je vragen over identiteit en/of ondersteuning? Maak dan een afspraak via www.guido.nl/aanmelden. Als jij het eerste kind bent in jouw gezin dat graag naar Guido wil, dan plannen wij een kennismakingsgesprek in met jou en je ouders. Zo kunnen wij je alvast een beetje leren kennen.

Stap 3. Kennismaken
Guido is een school met een christelijke identiteit, waar we veel waarde aan hechten. En als je extra ondersteuning nodig hebt, bespreken we of wij je dat kunnen bieden. Zo leren we elkaar een beetje kennen én weten we of we bij elkaar passen.

Stap 4. Inschrijven
De aanmelding gaat vanaf dit jaar een beetje anders dan wij gewend waren. Nieuw is de centrale aanmeldweek. Tijdens deze laatste week van maart melden alle achtstegroepers in heel Nederland zich gelijktijdig aan. Deze aanmeldweek is van 25 – 31 maart 2024. Via www.guido.nl/inschrijven kun jij je inschrijving officieel maken.

Stap 5. Naar school!
Vijf weken voor het einde van het schooljaar krijg je bericht over de plaatsing. Vlak voor de zomervakantie ontmoet jij je nieuwe klas en mentor op de kennismakingsochtend op je nieuwe school, GSG Guido.

Zij-instromer

Zit je al op de middelbare school en ga je van school wisselen? Lees dan de procedure door in het linker menu naar de juiste locatie te navigeren.

 

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan