Vervoer

Onze school is een streekschool. Veel leerlingen komen uit Utrecht, Noord-Holland, Gelderland en Flevoland. Een flink aantal van hen gaat met de bus of de trein naar school. Daarom reizen veel leerlingen met het Openbaar Vervoer. Informatie over het OV vind je hier.
Op de Open Dag in januari kunnen ouders ook informatie krijgen over Openbaar Vervoer. Of vraag informatie op via info@guido.nl of bel (033) 47 92 942.

Gezinnen met hoge vervoerskosten kunnen in aanmerking komen voor een financieel steuntje in de rug van Stichting Vrienden van Guido. Hiervoor  hebben we een regeling onder de naam Regeling Tegemoetkoming Vervoerskosten. In het 2018 is besloten dat de uitvoering van de activiteiten van het CFA (Coördinatie Financiële Acties) met ingang van het schoolseizoen 2018-2019 komt te liggen bij de afzonderlijke vriendenstichtingen van de betreffende scholen. Wij kunnen deze tegemoetkoming als stichting Vrienden van Guido uitvoeren zolang we hier voldoende middelen voor hebben.

Wanneer je ouders in aanmerking komen voor een tegemoetkoming, zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Zo gaan we uit van een eigen bijdrage van € 300,- per kind en een extra eigen bijdrage per gezin die berekend wordt op basis van de hoogte van het inkomen van je ouders. Om een beroep te doen op de regeling Tegemoetkoming Vervoerskosten kunnen je ouders gebruikmaken van het aanvraagformulier.

Met ingang van het schooljaar 2021-2022  heeft de directie een procentuele vermindering voor de tegemoetkoming vastgesteld op 15%. Deze geldt alleen voor de verzamelinkomens boven de € 25.000.

Lees eventueel ook de uitgebreide toelichting en voorbeeldberekeningen. Het aanvraagformulier is hier te vinden.

Je ouders kunnen het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier met bijlagen uiterlijk 1 oktober 2023 sturen naar: Stichting Vrienden van Guido, Postbus 401, 3800 AK Amersfoort t.a.v. de heer K. de Jong of via e-mail naar vriendenvan@guido.nl.

Voor vragen over de regeling Tegemoetkoming Vervoerskosten kunnen je ouders contact opnemen met dhr. K. de Jong van de financiële administratie van Stichting Vrienden van Guido. Dit kan telefonisch 033-4792942 of per mail vriendenvan@guido.nl.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan