Zij-instroom (in leerjaar 2, 3, 4 of 5) Arnhem

De toelatingsprocedure

Overweegt u over instroom van uw zoon/dochter? Neem dan contact op met het secretariaat van de locatie: secretariaat.arnhem@guido.nl.

1. Oriëntatie- en intakegesprek

  • Ouder(s)/verzorger(s) worden benaderd door een ondersteuningscoördinator voor een eerste oriëntatie- en intakegesprek. Het gesprek wordt gevoerd met een teamleider en de ondersteuningscoördinator
  • In het gesprek leren we elkaar beter kennen en ontdekken we of we bij elkaar passen. We spreken met elkaar over onze identiteit en als er extra ondersteuning nodig is, onderzoeken we of wij dat kunnen bieden. Ook willen we meer weten over gedrag, absentie, inzet, samenwerking met ouders, reden van de overstap, advies van de toeleverende school en eventuele bijzonderheden.

2. Toelaatbaarheid en plaatsing

  • De teamleider en de ondersteuningscoördinator bespreken vervolgens de leerling in het team en de teamleider neemt een besluit over de toelaatbaarheid.

Direct aanmelden
Wilt u uw zoon/dochter direct aanmelden? Maak dan gebruik van het digitale inschrijfformulier.

Op Locatie Arnhem is in het schooljaar 2023-2024 geen ruimte meer voor nieuwe leerlingen in klas 2 vmbo kader/tl, klas 2 Havo en klas 3 VMBO. Voor het schooljaar 2024-2025 is er geen ruimte meer voor nieuwe leerlingen in klas 3 vmbo tl en klas 3 havo. De procedure wat betreft de wachtlijst vind je hier.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan